Co byste v architektonické galerii asi nečekali

Co byste v architektonické galerii asi nečekali
Cadavre Exquis, 2013. Součástí výstavy je také socha umístěná ve dvorním traktu Betlémské kaple, která je kolektivní asambláží jednotlivých sochařů či výtvarníků.
Cadavre Exquis, 2013. Socha Cadavre Exquis je inspirována stejnojmennou surrealistickou hrou. Dílo vznikalo postupně během celého týdne před zahájením výstavy, které se uskutečnilo desátého července, kdy byla socha slavnostně odhalena.
Cadavre Exquis, 2013. Zajímavostí je, že žádný z umělců nemohl vidět dílo svého předchůdce, protože bylo pečlivě zakryto. Konečný výsledek tak nabízí nečekaná propojení díla téměř dvou desítek  umělců - Jana Šerých, Jiřího Davida, Anny Ročňové, Jana Boháče, Evy Koťátkové, Pavly Sceránkové, Jiřího Kovandy, Pavla Sterce a dalších.
Pohled do expozice.  Stopy, 1969. Na výstavě v Lapidáriu Betlémské kaple jsou k vidění díla takřka čtyřiceti autorů. Nechybí zde ani známá česká sochařka Eva Kmentová a její sádrové odlitky chodidel. 
Foto: GJF
Věra Tůmová
27. 7. 2013 19:30

Galerie Jaroslava Fragnera (GJF) nepřipravuje pouze výstavy o architektuře, ale již podruhé pořádá i multižánrový festival Open Air Aréna Betlémské náměstí. Ten netradičním způsobem přináší do veřejného prostranství i díla současných umělců. V rámci festivalu bude do 11. srpna otevřená výstava v Lapidáriu Betlémské kaple, v dalších osmi týdnech pak budou na řadě i divadelní představení, koncerty a Betlémská kulturní noc.

 

Právě se děje

Další zprávy