Černovická terasa se rozrůstá, zaměstná další 3000 lidí

ČTK ČTK
17. 11. 2011 14:21
Developer CTP dostavěl čtyři výrobní budovy
Brněnská průmyslová zóna Černovická terasa
Brněnská průmyslová zóna Černovická terasa | Foto: Ludvík Hradilek

Brno - Developer CTP dostavěl v hlavní brněnské průmyslové zóně Černovická terasa čtyři nové výrobní budovy. Přesune se do nich například dánský výrobce dětských hřišť Kompan, nebo tchajwanský Wistron, který vyrábí televizní a počítačové obrazovky.

Investice do výstavby hal zatím přesáhla 70 milionů eur (zhruba 1,8 miliardy korun). Společnost CTP to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Podle firmy CTPark Brno II nabízí více než 100 000 metrů čtverečních nových ploch. Více než polovinu z nich má Wistron, čtvrtinu Kompan. Podle CTP tyto firmy plánují v nových prostorách v příští letech zaměstnat více než 3000 lidí.

Nový průmyslový areál CTP začal budovat poté, co loni od města koupil pozemky o velikosti 420 000 metrů čtverečních. V prostoru Černovické terasy chce firma postupně postavit dalších šest hal.

"Nové pronájmy v dokončeném CTParku Brno II dokazují, že Brno je stále velice žádanou lokalitou pro společnosti rekrutující se z nejrůznějších oborů lidské činnosti," uvedl generální ředitel společnosti CTP Remon Vos.

Jeho slova potvrzují i statistiky společnosti Cushman&Wakefield o zájmu investorů o průmyslové lokality v Česku. Zájem o Brno byl enormní, ale chyběly potřebné prostory. Teprve nyní se jej tak podařilo nasytit.

CTP je jedním z největších českých developerů. Vlastní síť 36 CTParků v ČR, na Slovensku, v Rumunsku a Polsku. V Brně firma postavila i Spielberk Office Centre. Kancelářské prostory leží poblíž centra města. Sídlí v nich například softwarová AVG. CTP očekává, že letos ze svých pronájmů vydělá 105 milionů eur (zhruba 2,7 miliardy korun).


 

Právě se děje

Další zprávy