Jak se zbavit hmyzu doma i venku? Zkuste sítě a svíčky

Andrea Berniová
25. 6. 2012 6:00
Náletům otravného hmyzu se můžete bránit
Mouchy ani komáři nebudou mít šanci
Mouchy ani komáři nebudou mít šanci | Foto: Aktuálně.cz

Určitě to znáte - nepříjemné pištivé bzučení komára, anebo otravná moucha poletující po bytě. Večer nemůžete rozsvítit, protože byste nemohli otevřít okno. Při posezení na terase se zase stále oháníte, případně musíte mít alespoň dlouhé kalhoty, abyste měli jistotu, že se vyhnete štípancům. Existují ale i jiná řešení. Nemusíte se stále omezovat a ohánět. Stačí vědět, jak se otravného hmyzu zbavit.

Sítě do oken mohou připomínat rolety

Tomu, aby se mouchy nebo komáři dostali k vám domů, zabrání sítě proti hmyzu, které umístíte do oken. Díky nim můžete větrat kdykoli, i večer a s rozsvíceným světlem. Síťky nebývají vždy v oknech umístěny napevno, často se dají v případě potřeby jednoduše vyndat.

Každé okno je jiné, a tak, stejně jako další zařízení domu či bytu, se i okenní síťky vyrábějí na míru. Síťka se dá umístit i do dveří - třeba do těch terasových. Můžete je tak mít i večer bez obav otevřené.

Síťka v nich není připevněna na všech stranách jako v okně, ale jen na jedné. Otevírá se stejně jako dveře.  Seženete i rolovací sítě. Ty fungují jako roleta - stahujete a vytahujete je podle potřeby. Nemusíte tak sundávat celý rám se sítí.

Zkuste lampy, svíčky nebo louče

Ale co když sedíte na terase a nemůžete se zbavit otravných komárů? Pomohou louče a svíčky proti hmyzu. Zapalte ve své blízkosti repelentní svíčky nebo naplňte louč repelentním olejem. Hmyz by se vám pak měl vyhýbat.

Dalším řešením jsou elektrické lampy proti hmyzu. Ty svým světlem hmyz přilákají a pak ho zahubí elektrickým výbojem. Hodí se i do interiéru.

--------------------------------------------------------------------------------

Pořiďte si včas sítě proti hmyzu.

 

Právě se děje

Další zprávy