Koupelna roku 2012 se přiklání k přírodním materiálům

td
7. 1. 2012 5:55
Nové trendy v zařizování koupelen míří k přírodě a atypickým tvarům
Foto: Aktuálně.cz

S novým rokem přichází také zbrusu nové trendy v zařizování bytu, domu i jeho okolí. Změny se nevyhnuly ani vybavení a vzhledu koupelen, u kterých se změny projevují téměř nejvíce. Není třeba pořizovat sauny a vířivé vany, aby vaše koupelna stala zlatým hřebem domu, stačí nahlédnout pod pokličku chystaných změn a nechat se inspirovat. I v roce 2012 bude koupelna zónou klidu, pohodlí a decentní elegance, na své si přijdou milovníci přírodního ladění interiéru i příznivci moderních technologií a zdokonalení. Jaké novinky přichází na trh s vybavením koupelen?

Není se třeba obávat radikálních změn či agresivních barevných kombinací. Moderní koupelna pro rok 2012 se od té loňské příliš neliší, pouze zdokonaluje a zachovává vše, co se již dříve osvědčilo. „Koupelna v roce 2012 se bude lišit zejména novými barvami obkladů, tvary a rozměry zařizovacích předmětů. Novinky přicházejí na trh z pravidla na jaře - na přelomu března a dubna," podotýká Radomír Beňa, vedoucí pobočky Panelreko.

I letos zůstává móda matných, lehce strukturovaných obkladů, nejčastěji s obdélníkovým formátem. Odstín dlaždic by měl odpovídat přírodní paletě barevných tónů, přednostně pak hnědé, zelinkavé či modré pastelové odstíny. Pro oživení vzhledu koupelny se skvěle hodí skleněné luxfery, nebo barevně sladěná jemná mozaika.

Nebojte se atypických tvarů v koupelně

Inovacím se nevyhne ani vybavení a nábytek určený pro koupelny. „Zákazníci začínají slyšet na osazení bidetové spršky, podmítkové baterie, popřípadě WC dva v jednom, což je kombinace klasické toalety a bidetu. Začínají se také objevovat veliké hlavové sprchy a skleněné vanové zástěny," vysvětluje Radomír Beňa.

Vana Element  Samostatně stojící designová vana vyrobená z litého mramoru (směs syntetické pryskyřice a mletého dolomitu). Použitý materiál je příjemný na dotek a vyznačuje se vysokou mechanickou, ale i chemickou odolností. foto: siko-koupelny.cz
Vana Element Samostatně stojící designová vana vyrobená z litého mramoru (směs syntetické pryskyřice a mletého dolomitu). Použitý materiál je příjemný na dotek a vyznačuje se vysokou mechanickou, ale i chemickou odolností. foto: siko-koupelny.cz | Foto: Siko koupelny

Aktuální trendy fandí také atypickým tvarům, které dodají koupelně na zvláštnosti. Řeč je například o hranatých umyvadlech či designových výrobcích. Velký důraz bude kladen na působení světla v interiéru, v koupelně tak najdou své uplatnění velká zrcadla se zabudovaným LED osvětlením.

U koupelnového nábytku se také projevuje příklon k přírodním materiálům. Nebojte se tak do interiéru zapojit dřevo či kámen, výsledkem bude luxusní vzhled a příjemná atmosféra. Tu ještě podpoří umístění vany do středu celé místnosti. I malé prostory však lze efektivně využít. „Triky spočívají hlavně v použití výrobků vhodných tvarů a rozměrů, aby se prostor koupelny a WC využil na maximum. Jenom skutečný odborník má široké znalosti o výrobcích na trhu a zná jejich nejrůznější typy," tvrdí Radomír Beňa.

 

Právě se děje

Další zprávy